عسل زولا و خواص درمانی آن برای دیابت

عسل زولا

زولا گیاهی علفی است به ارتفاع ۶۰سانتی متر دارای ریشه ضخیم به رنگ زرد و همچنین با ظاهر خاردار که جزو گیاهان پایا می باشد واز خانواده چتریان که گل های زولا به صورت کوپه ای و به رنگ بنفش می باشد در اطراف گلبرگ های این گل تیغ های بلندی وجود دارد که عمدتاً به رنگ خود گلبرگ ها است در ایران در مناطقی مختلف مانند کرمانشاه،کردستان،زنجان،قزوین وسایر نقاط کشور به وفور دیده می شود ریشه گیاه زولا مصرف دارویی دارد که در فصل پاییز جمع آوری می شود وبه صورت پودر،جوشانده و تنتور به مصرف می رسد

منطقه رویش و زمان برداشت عسل زولا:

زولا کم و بیش رطوبت پسند است و در نقاط جلگه ای و دامنه ای کوهستانی اغلب مناطق ایران در استان های خراسان، گلستان، تهران، سمنان، مازندران، قزوین، آذربایجان، همدان، کردستان، لرستانف زنجان، اصفهان و … رویش دارد. جنس زولا Eryngium در ایران ۹ گونه گیاهی علفی خاردار دارد که در سراسر ایران پراکنده اند که البته بیشتر در منطقه رویشی ایران و تورانی و زاگرس گسترش دارند و از رایجترین آن ها می توان از گونه های اناریجه – چوچاخ – چوچاق E.caeruleum (پراکندگی در شمال، شمال غرب و شمال شرق) زول خراسانی E.bungei (پراکندگی در شمال، مرکز، شمال غربی، مرکز و شمنام های محلی آن چوچاخ، چوچاق، زولنگ، شش تیغ، بوقناق(ترکی) و طوسی (کردستان) است.

گیاهانی چندساله یا دوساله، به ارتفاع ۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متر، مقطع ساقه ها مثلثی، پوشیده از تارهای پنبه ای به رنگ سفید و آبی روشن است، تمام قسمت های ساقه و شاخه ها بال دار هستند و در کناره و نوک آن ها خار وجود دارد. برگ های آن بزرگ و کشیده، بیضی با کناره ی خاردار و گل ها به رنگ بنفش به شکل یک طبق ضخیم و متراکم اند و گل های زولا در روی آن قرار دارند، گل ها منتهی به خار هستند و در انتهای ساقه ی گل دهنده در تابستان ظاهر می شوند.

جنس Eryngium با نام فارسی زول در ایران ۹ گونه دارد که همگی آن ها کم و بیش معطر بوده و هریک دارای عطر قوی تا ضعیف می باشند. گونه های این جنس برای زنبور عسل از جذابیت متفاوتی برخوردار اند که می تواند تحت تأثیر شرایط آب و هوایی و تنوع گیاهان شهدزا و گرده زا مرتع متفاوت باشد.

تجربه زنبورداران ثابت کرده است که در سال های پرباران گونه های زولنگی که در مناطق کوهستانی با تابستان گرم و خشک رویش دارند، جذابیت بیشتری برای زنبور عسل دارند. یکی از مزیت های زولنگ گل دهی در یک فصل مناسب است؛ اواسط تیرماه و مرداد اوج گل دهی این گیاه است و طول دوره گل دهی بالا باعث می شود که زنبور عسل فعالیت خوبی به لحاظ شهد بر روی این گیاه داشته باشد.

بررسی های صباغی و همکاران در منطقه شمال دماوند نشان می دهد که دو گونه E.billardieri و E.caeruleum از نظر جذابیت برای زنبور عسل در کلاس III (متوسط) قرار دارند و نحوه فعالیت زنبور عسل بر روی این دو گونه به صورت جمع آوری شهد و گرده گزارش شده است. مطالعات فقیه و همکاران در مناطق خوانسار و فریدن اصفهان و همچنین بررسی های امیری و همکاران در حوزه آب خیز قره قاچ نشان می دهد که گونه E.billardieri دارای جذابیت عالی برای زنبور عسل به لحاظ شهد و گرده می باشد.

مقایسه نتایج این پژوهش ها حاکی از آن است که یک گونه گیاهی می تواند در دو منطقه مختلف، جذابیت متفاوتی برای زنبور عسل داشته باشد. براساس مشاهدات زنبورداران مشخص شده است که فعالیت زنبور عسل بر روی گل های زولا بیشتر به صورت جمع آوری شهد است و فعالیت جمع آوری گرده بسیار به ندرت صورت می گیرد.

با توجه به تراکم بسیار خوب گونه های زولا در برخی از مناطق رویشی زاگرس در غرب کشور، سهم عمده عسل برداشتی به شهد زولنگ تعلق دارد و برداشت عسل زولا با غالبیت بالا در این مراتع امکان پذیر است. عسل زولا طعم و عطر بسیار خوبی داشته و جزو عسل های متوسط رس شناخته می شود.

عسل زولا یا بوقناق که بومی کوهستان های سردسیر زاگرس مرکزی است و یکی از عسل های کوهی باکیفیت این منطقه است که در درمان و کنترل دیابت و بیماری های کبد و بیماری های کلیه بسیار مؤثر و قوی عمل می کند که در لیست محصولات فروشگاه انگپین برای عموم مردم قابل دسترس می باشد.

تهیه و سفارش عسل زولنگ جهت عموم و دیابتی ها

 

مهمترین خواص عسل زولنگ

طبع کاملاً گرم و مفید برای افراد سرد مزاج

کاهش دهنده درد مفاصل و استخوان ها

از بین بردن کم خونی و کاهش دهنده قند خون

بهبود روند تنفس

از بین بردن عفونت دستگاه گوارش و تقویت معده

موثر در کاهش اوره و همچنین انرژی زا

کاهش استرس

بسیار مفید برای کلیه و کبد

جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی

بسیار بسیار مناسب برای افراد دیابتی (از خواص مهم گیاه زولنگ درمان دیابت هست)

زولا در درمان قولنج های روده ای و معده ای مفید است به علت ضد اسپاسم بودن آن
مناسب برای بیماری های گوارشی و دیابت

از بین برنده عفونت های دستگاه گوارش

تقویت کننده عمومی بدن و مقوی معده

درمان بیماری های روده

بهبود روند تنفس

مناسب برای کم خونی

کاهش دهنده قند خون

تصفیه کننده خون

درمان دردهای مفصلی و کمر درد

رفع قولنج های نفریتی و ادم ها

عسل زولا یا بوقناق تأثیر مستقیم بر فعالیت های آنزیمی کبد داشته و برای پاک سازی کبد از سموم و بازکردن مجاری کبدی مفید هستند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف مداوم محصولات و مشتقات گیاه زولنگ که سرآمد آنها عسل زول می باشد بدون آسیب رساندن به هپاتوسیت ها، باعث کاهش غلظت کلسترول تام و کلسترول غیر HDL می گردد.

عسل زولا عملکردی شبه انسولینی دارد و غدد پانکراس را تنظیم می کند. بعلاوه با افزایش انسولین و فعال کردن لوزالمعده سبب کاهش قند خون می شود که در درمان دیابت بسیار موثر عمل می کند. اثرات معجزه آسای عسل زولا در دراز مدت می تواند برای بیماران دیابتی که گستره سنی آنها از کودکی تا کهنسالی است و غالبا” با این بیماری به صورت کنترلی برخورد می کنند بسیار چشمگیر می باشد.

 

 

جهت دنبال کردن فروشگاه انگپین در فضای مجازی روی نام پیام رسان کلیک نمایید( بله، ایتا، گپ، سروش، آی گپ و روبیکا)

جهت دنبال کردن کانال طب اسلامی ایرانی در فضای مجازی روی نام پیام رسان کلیک نمایید(بله، ایتا، گپ، سروش، آی گپ و روبیکا)

شریف
ارسال دیدگاه